Міністр економічного співробітництва ФРН побувала з робочим візитом в Одесі

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце (Svenja Schulze) під час робочого візиту до Одеси пообіцяла підтримувати Україну та анонсувала виділення 52 мільйонів євро на забезпечення електрики та теплопостачання. Про це повідомляє Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку.

Bundesentwicklungsministerin Svenja Schulze und der ukrainische Vize-Premierminister für den Wiederaufbau, Oleksandr Kubrakov (rechts), vor einem zerstörten Trafo in einem Umspannwerk in der Nähe von Odessa

Шульце зустрілася з віцепрем’єр-міністром України з питань реконструкції Олександром Кубраковим, під час якої вони обговорили про німецько-українську співпрацю щодо відновлення України. Представниця ФРН пообіцяла всесторонню допомогу від німецького уряду.

Я приїхала сюди з посланням: Німеччина солідарна з вами у відновленні, тому що наша мета – це також світле європейське майбутнє вільної України“, – наголосила вона.

Також Шульце зазначила, що забезпечення електроенергією, теплом та водою є одним із вирішальних чинників стійкості українського суспільства у війні.

От чому Україна потребує не лише зброї, а й цивільної підтримки, щоб залишатися сильною“, – сказала міністр.