Міністри оборони України та Іспанії провели брифінг в Одесі

1 грудня Одесу відвідали міністр оборони України Олексій Резніков та міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес. Про це повідомляє кореспондент Odessa.online.

Під час брифінгу в Media Center Ukraine Odesa Олексій Резніков розповів, що сьогодні сторони досягли домовленостей про постачання іспанської допомоги Україні, проте яка це буде зброя — поки що говорити не варто.

“Ми обговорили чергові пакети допомоги з Іспанії, які, будучи нашими друзями, відреагували на військові дії росії. росія почала війну проти мирного населення, вони поводяться так, ким вони є — країною-терористом. Терор не знає кордонів. Вони хочуть залишити мирних людей без води та електрики, вони надсилають вибухові листи”, — сказав Олексій Резніков.

Він зазначив, що вчора був у Миколаєві, де нагороджував наших військових, які брали участь у звільненні Херсона. Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес зазначила, що її основна місія — передати українцям, що її народ поруч.

“Україна захищає всю Європу”: Одесу відвідали міністри оборони України та Іспанії

“Ми захоплюємося народом України. Україна захищає всю Європу, демократичний світ, світ демократичних цінностей. Ми визнаємо державні кордони України та підтримуємо її боротьбі”, — зазначила Маргарита Роблес.

Також Олексій Резніков запропонував поплавати у Чорному морі після перемоги — біля потопленого крейсера “Москва”. “Сьогодні ми маємо чудовий, популярний дайв-сайт на Чорному морі. Я запрошую на занурення. Після перемоги відвідувати крейсер “Москва”, — зауважив він.