Міноборони опублікувало світлини одеської тероборони у Бахмуті

Бахмут — одна з найгарячіших точок фронту. Від початку серпня 2022 року російські війська (передовсім ПВК “Вагнер”) штурмують місто та населені пункти, що його оточують.  Воїни одеської 122 бригади тероборони ЗСУ разом з іншими підрозділами мужньо тримають оборону міста Бахмут.

Відповідні фото оприлюднило Міністерство оборони України.

“Місто зазнало величезних руйнувань. Окупанти, розуміючи, що їм не вдасться зломити дух наших козаків, постійно обстрілюють квартали з усіх можливих видів озброєння”, — йдеться у повідомленні.

оборона Бахмута
оборона Бахмута
оборона Бахмута

Українські війська тримають більшу частину Бахмута, включно з центром. Те, що з міста виведені деякі підрозділи, найімовірніше, говорить про ротацію, а не є загальним наказом на відхід. Значна кількість військ продовжує вести бойові дії далі. 

При цьому ворогу вдалося захопити східну частину міста до річки Бахмутка. Основний удар росіян приходиться якраз не на саме місто, а з півночі в обхід міста. Найбільша боротьба розгорнулася за шлях постачання, який все ще існує, однак під обстрілами противника.

Сили і ресурси, які залучені для оборони Бахмута, не дають російським військам реалізувати свій задум і змушує відмовитись від просування вперед. Україні ж необхідно виграти час для весняного контрнаступу, що вже не за горами.

Джерело