На активіста Дем’яна Ганула скоїли напад в Одесі

Дем’ян Ганул після нападу (Telegram)

Активіст та волонтер Дем’ян Ганул заявив, що в Одесі 3 травня троє чоловіків скоїли на нього напад. Поліція відкрила провадження. Ганул стверджує, що знає організатора нападу, — це той, хто організував напад на Сергія Стерненка.

Про це йдеться в його дописі в Telegram.

Дем’ян Ганул розповів, що його знайомий запитав дозвіл дати номер військовим, які потребують допомоги волонтерів, на що Ганул погодився. Далі активісту зателефонував незнайомий чоловік — і вони домовилися про зустріч.

Ганул зайшов до закладу, де чекали троє чоловіків у військовій формі. Вони запитали в активіста, чому він не передає їм автівки. Волонтер відповів, що передає переважно знайомим. На що ті сказали: «Ти не знаєш Ахмета?»

Далі чоловіки запропонували Ганулу поїхати з ними, на що отримали відмову. Після цього один із них вдарив волонтера, почалася бійка.

«Три “звіри” накинулися на мене, у ході бійки я перемістився до барної стійки закладу, там було менше місця і мене було важко оточити. На жаль, я не чемпіон світу з боїв без правил, тому нападникам вдалося повалити мене на землю та почати забивати ногами, потім дістали ножі. Дивом вдалося вирватися та вибігти через чорний вихід кафе у двір, де зачинив двері та викликав 102», — йдеться в його повідомленні.

У поліції нам відповіли, що відкрили кримінальне провадження за статтею про умисне завдання легких тілесних ушкоджень. Там зазначили, що внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ганул заявив, що знає організатора нападу на нього, — це та сама людина, яка організувала напад на Сергія Стерненка у 2018 році.

Хто такий Ганул?

Дем’ян Ганул — одеський громадський активіст, якого називають лідером організації «Вуличний фронт», що 2019 року повідомляла про призупинення діяльності.

Також він був у складі одеського осередку «Правого сектору». У 2020 році Ганул заявив, що невідомі на трасі обстріляли його автомобіль ВАЗ, яким він їхав із Южного до Одеси. А також повідомляв про спалення його автівки й пов’язав це зі своєю громадською діяльністю.

Серед іншого, 2019 року активісти під керівництвом Ганула, як писали місцеві видання, прийшли на протест до нічного клубу, де перед цим виступав російський репер Моргенштерн. Тоді росіянин заявив, що жалоба за загиблими внаслідок пожежі в коледжі в Одесі — це «показуха». Активісти розмалювали двері клубу фразами «Сепарклуб закритий» і влаштували всередині погром. Власник клубу після цього просив вибачення.