На Херсонщині звільнили острів Нестригу: що кажуть в ОК “Південь”

Повернення Україною контролю над островом Нестрига у Херсонській області суттєво підвищить якість контрдиверсійних заходів Збройних Сил України, повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час виступу етеру “Громадського радіо”.

“(Говорячи про острів Нестрига − ред.) ми кажемо не про стратегію, а про позиційні бої, це більше тактичне значення. Будь-які локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, вони мають значення. Враховуючи, що зазвичай ворог використовує подібні локації − там насправді багато таких островів на річці Дніпро − для того, щоб підходити ближче, встановлювати той самий міномет, то це у першу чергу важливо для якості контрдиверсійних заходів. Тому так − цю локацію було звільнено від можливої присутності ворога на ній”, — сказав він.

Додатково він зазначив, що Нестрига є останнім у групі невеликих островів, за яким слідує гирло річки: “Фактично це наш берег… Насправді такі острови здебільшого болотисті, на мапі його доведеться шукати довго, але він більший, ніж ті населені пукнути, навпроти яких він знаходиться… Певний час він вважався сірою зоною”.