На Одещині агропідприємства отримали грант для розвитку

Урамках урядової програми єРобота Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало вже 18 наказів щодо надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Загальна сума гранту 63,458 млн гривень.

Про що повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як йдеться, 18 агропідприємств з Львівщини, Івано-Франківщини, Одещини, Київщини, Буковини, Черкащини, Рівненщини, Волині та Закарпаття вирощуватимуть сади у своїх регіонах.

До речі, загальна площа садів в Україні, за інформацією Державної служби статистики займає 219 тисяч гектарів. Наша держава входить у світову трійку лідерів з вирощування таких ягід, як смородина та вишня.

Агропідприємства, які стали учасниками грантової програми, на своїх господарствах вирощуватимуть як ягоди, так і яблунево-грушеві сади. Площі їхніх угідь варіюються від 1,34 до 25 га, як і суми гранту: від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача. Загальна площа становить 225,44 га.

Загалом від ощадбанку надійшла інформація по 105 заявках на грантові програми по садам та теплицям, з яких 72 позитивних.

Більше інформації за посиланням.