На Одещині директор одного з підприємств не сплатив шість мільйонів гривень податків

Кіберполіцейські викрили протиправну діяльність директора одного з підприємств Одеської області. У 2022 році він здійснював реалізацію будівельних матеріалів на території України. Про це повідомляє портал МВС.

Фігурант подавав до податкових органів недостовірні відомості та ухилився від сплати ПДВ на загальну суму 6 мільйонів гривень. У вересні правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків на території обласного центру за місцем мешкання фігуранта та здійснення ним господарської діяльності. Вилучено бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, “робочі” записи, готівку тощо.

Правоохоронці забезпечили відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі. Директору підприємства повідомили про підозру за ч. 2 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляду суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.