На Одещині проблемними назвали 500 бомбосховищ

Фото: Одеська ОВА
(Фото: Одеська ОВА)

Одеська обласна військова адміністрація нарахувала в Одеській області близько 500 проблемних бомбосховищ.

Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

За його словами, наразі адміністрація працює над встановленням власників, адже частина з них або не має юридичного власника, або фактично належить збанкрутілим підприємствам.  

Олег Кіпер зазначив, що під час візиту в Одеську область Генеральний прокурор України Андрій Костін запропонував перевірити, куди пішли кошти держави, виділені на облаштування бомбосховищ у регіоні. 

Також голова ОВА та генеральний прокурор домовилися спільними зусиллями стимулювати інвестиційний клімат в Одеському регіоні. Оскільки саме Одеський регіон буде одним із воріт для відбудови України.

Також голова ОВА заявив, що важливою темою залишається допомога постраждалій Херсонщині. Регіон готовий надалі приймати жителів регіону, а також виділити кошти на відбудову їх житла. 

Щодо гуманітарної допомоги: вона збирається і відправляється на постійній основі. Відправляємо гуманітарні вантажі за заявленням – те, що людям у Херсонській області дійсно потрібно.

Раніше Одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що юристи Одеської міської ради підготували звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів із проханням внести до законодавства зміни, які б спростили передання бомбосховищ та укриттів з державної власності у комунальну. 

Насамперед йдеться про укриття, що розташовано поряд із головним офісом надання адмінпослуг та міською адміністрацією на вулиці Косовській, яке юридично не має власника, а фактично належить підприємству-банкруту ВАТ “Краян”.