На Одещині судили ватажка бандитського угруповання

Його кримінальна історія тягнеться ще з 90-х, а серед нових злочинів – підпали, вимагання та підкидання гранати заради залякування. Злочинець сяде до в’язниці та заплатить штраф. Про це кореспондент Української Служби Інформації дізнався з судового реєстру.

Житель Ізмаїльського району ще в буремні 90-і роки став членом банди та вимагав гроші у бізнесменів. Учасники банди калічили своїх жертв. Ватажком був кримінальний авторитет, який згодом втік до Румунії, став громадянином цієї держави та уник покарання.

В 2015 році підсудний, який на той момент був тричі судимий, створив власне злочинне угруповання та почав тероризувати фермерів в Ізмаїльському районі. Так, злочинець почав вимагати з двох власників фермерських господарств по 500 тис. доларів, а почувши відмову, почав їх залякувати. За його вказівкою одному із фермерів спалили автівку, а іншому ангар з тракторами.

Також за його вказівкою  підкинули гранату і записку з погрозами одеському власнику виноробного бізнесу.

Затримати злодія вдалося лише в 2021 році.  За перелічені злочини ватажок банди отримав 10 років в’язниці. Також він має заплатити 170 тис. грн штрафу.