На Одещині вестимуть профілактику сказу диких тварин

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков провів робочу зустріч з новопризначеним начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Мариною Петросянц на тему епізоотичній ситуації щодо сказу в Одеській області.

Про це повідомили в Одеській обласній державній адміністрації.

Там наголосили, що ситуація вимагає пероральної імунізації диких м’ясоїдних, що спрямована на запобігання поширення сказу серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника цієї хвороби, зокрема – лисиці та шакали.

“Ми обговорили відновлення роботи Одеської обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії та поновлення її складу”, – зазначив заступник голови Одеської ОДА.

В свою чергу, начальник ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Марина Петросянц підтримала цю ініціативу.

“Для ефективного розповсюдження вакцини заплановано охопити територію області, особливо з врахуванням ареалу проживання лисиць та появою шакалів. Вакцина складатиметься з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, в тому числі лисиць та шакалів, у вигляді брикету коричневого кольору, в середині якої знаходиться полімерний блістер з активними компонентами вакцини. Якщо лисиця протягом 3-5 років їсть таку приманку, то в неї зберігається постійний імунітет, який передається  наступним поколінням”, – зазначила Петросянц.

Також Одеська ОДА і Держпродспоживслужба домовились відновити співпрацю в таких сферах, як ветеринарна медицина;  сфера безпечності та окремих показників якості харчових продуктів; сфера санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення; сфера здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів; дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Джерело