На Одещині затриманий агент російських спецслужб

Громадянин Молдови заплатив 400 доларів за облиття фарбою пам’ятника і 800 доларів за підпал трьох автомобілів ЗСУ. 47-річний агент російських спецслужб, про затримання якого повідомили напередодні, таким чином планував залякати населення Одещини і всієї України. 

Затриманому повідомили про підозру  у вчиненні терористичного акту, за попередньою змовою групою осіб, повідомляє Depo.Одеса, посилаючись на Прокуратуру Одеської області. 

За даними слідства, з вересня минулого року іноземець планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти. До своєї діяльності він залучив знайомого громадянина України та, щоб перевірити готовність і професійні навички “найманця”, надав йому вказівку забруднити червоною фарбою пам’ятний знак “героям Небесної Сотні” у сквері біля Одеської обласної державної адміністрації, розповідають у прокуратурі.  

Залякати Одещину за 800 доларів: У проку…

Показавши “начальнику” фото облитого фарбою пам’ятника, “найманець” отримав 400 доларів. Після цього, громадянин Молдови детально його проінструктував і доручив підпалити три військових автомобілі, що знаходились на території однієї з військових частин в Одесі, за 800 доларів США. Злочин мав викликати широкий суспільний резонанс, налякати людей та завдати матеріальної шкоди ЗСУ. 

Однак під час передачі грошей агента затримали. Правоохоронці наразі встановлюють, кого ще він міг залучити до терористичної діяльності.