На Одещині підрядники та посадовиця на ремонті укриття привласнили 700 тисяч грн

На території Одеської області буде розглядатися судова справа щодо посадовиці сільради та трьох підрядників, які привласнили бюджетні кошти під час ремонту протирадіаційного шкільного укриття у Білгород-Дністровському районі.

Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

Відповідно до слідства, підрядники завищили обсяги та вартість виконаних робіт, а також ціни на використані будматеріали. В результаті цього сума витрачених коштів на ремонт бомбосховища зросла практично на 700 тисяч гривень.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Два директори підрядних організацій були оголошені обвинуваченими за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Також підприємець, який вчинив шахрайське заволодіння бюджетними коштами та підробив документи, був обвинувачений за ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч.ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Прокуратурою було відправлено позов з метою відшкодування завданої шкоди внаслідок кримінального правопорушення. Також, згідно з ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України, буде судитися посадовиця однієї з сільрад Білгород-Дністровського району, яка підписала акти приймання виконаних будівельних робіт, не переконавшись у їхній правдивості.