На Одещині розслідують справу “короля тютюнової контрабанди”

Під час досудового розслідування співробітники БЕБ провели понад 50 обшуків, у тому числі в Ренійському торговельному порту, складських приміщеннях, в місцях збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів за місцем проживання фігурантів тощо. Про це повідомляють БЕБ та Офіс генпрокурора.

Детективи ТУ БЕБ в Одеській області повідомили про підозру відомому контрабандисту, який організував схему незаконного постачання сигарет з Ісламської Республіки Пакистан та їх розповсюдження на території України. Схема діяла впродовж двох років.

Загалом під час обшуків вилучено понад 1 млн пачок сигарет, сигарети без упаковки, ноутбуки, мобільні телефони, жорсткі диски з відеореєстраторів та чорнові записи. Орієнтовна вартість вилученого складає 120 млн грн.

Оптова та роздрібна реалізація контрафакту здійснювалась через орендовані кіоски, спеціально створений телеграм-канал та кур’єрські служби доставки. Щомісячний дохід сягав майже 200 тис доларів США, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Організатору незаконної діяльності, ім’я якого не називають, повідомлено про підозру за фактом легалізації грошових коштів отриманих злочинним шляхом. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Ще 6 фігурантам провадження обрані застави.

Джерело