На Одещині в останній путь проводили героя-месника

В селищі Авангард під Одесою проводили в останню путь мужнього захисника та героя Юрія Глодана, повідомили у Авангардівській селищній раді. 23 квітня російська ракета забрала життя його родини в ЖК “Тирас” – загинула дружина, теща та півторарічна донька. Під час удару Юрій вийшов за хлібом і не постраждав. Всі мрії на майбутнє російські терористи зруйнували в одну секунду.

Юрій пообіцяв помститися і забрати стільки життів російських варварів, скільки зможе. Не маючи початкової військової освіти, він доклав максимум зусиль із самопідготовки, щоб потрапити до 3-ї Окремої штурмової бригади Збройних сил України.

Із спогадів його побратимів: «Цей Воїн справжній штурмовик, який без сумніву і вагань йшов у бій та завжди бездоганно виконував бойові завдання. За час служби у підрозділі Набат (саме такий позивний вибрав для себе Юрій) проявив себе, як мужній воїн та справжній побратим. Досконало володів своєю зброєю та був одним із кращих стрільців у роті. Не знаючи страху і вагань нищив ворога, який прийшов на нашу землю. Друг Набат сталева людина з добрим серцем!».

12 вересня 2023 року під час звільнення Андріївки поблизу Бахмута, Юрій виступав у складі штурмової групи. На зайнятих позиціях вони зачищали територію і потрапили під мінометний обстріл. Незважаючи на отримане поранення, Юрій допоміг побратиму з евакуацією та отримав друге поранення, яке було несумісне із життям. У Юрія залишились люблячі батьки та молодша сестричка.

Джерело