На Одещині викрили злочинну групу, яка привласнила грантові кошти

Йдеться про понад вісім мільйонів гривень грантових коштів, виділених в межах проєкту будівництва каналізації в Ізмаїлі. Про це  повідомили у Головному управлінні Нацполіції Одеської області.

За даними слідства, вказані гроші Румунія виділила Україні на управлінські послуги. Вони мали надаватися в рамках проєкту щодо реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу у місті Ізмаїл. У розкраданні коштів запідозрили трьох людей: менеджера проєкту та директорок комерційної структури.

У жовтні 2023 року про підозру повідомили менеджеру проєкту — директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міськради. Він, вважають правоохоронці, розробив план щодо заволодіння грантовими коштами, використовуючи для цього комерційну структуру, створену ним самим.

“З 2019 року підконтрольні фігуранту особи складали неправдиві акти про нібито надані послуги з управління державним проєктом. А сам фігурант затверджував фіктивні документи. За такою схемою на рахунки комерційної структури було перераховано понад 8 000 000 гривень”, — йдеться у повідомленні.

Під час розслідування поліцейські викрили ще двох людей, причетних до цієї справи, — директорок комерційної структури. Наразі усім трьом повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 та 4 ст. 191Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело