На Одещині зупинили чотирьох ухилянтів та їхнього провідника

Вони прямували до кордону з Молдовою. Прикордонникам довелось робити попереджувальні постріли. Про це  повідомили в Державній прикордонній службі України.

За даними ДПСУ, провідник мав довести чоловіків до кордону з Молдовою. Далі вони планували перетнути його поза пунктами пропуску.

“Затримувати порушників прикордонникам довелося з попереджувальними пострілами, оскільки чоловіки не реагували на вимоги правоохоронців”, — повідомили в ДПСУ.

Як зʼясували прикордонники, провідник мав отримати гроші за свої послуги від організатора переправлення. Ним, за даним ДПСУ, був адміністратор телеграм-каналу, куди звертались ті, хто хотів незаконно покинути Україну. Вартість такої послуги коштувала 6000 доларів з людини.

На всіх затриманих склали протоколи за ст. 185-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення — злісна непокора законним вимогам прикордонників. Справи скерували до суду. За це загрожує штраф або до 15 діб адміністративного арешту.

Щодо чотирьох чоловіків також склали протоколи ч. 2 ст. 204-1 КУпАП — незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.

Інформацію щодо провідника прикордонники направили до поліції: у його діях вони побачили ознаки правопорушення, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Джерело