На Одещині зупинили три авто з чоловіками, які намагалися перетнути кордон

У Подільському районі Одеської області прикордонники затримали три автомобілі, в яких знаходилися чоловіки призовного віку. За даними правоохоронців, ці чоловіки намагалися незаконно перетнути державний кордон до придністровського регіону Молдови.

Троє водіїв, які керували цими автівками, діяли у співпраці з організаторами нелегальних перевезень, яких вони знаходили через телеграм-канали. За свою діяльність водії мали отримати грошову винагороду.

Адміни знаходили клієнтів у соціальних мережах та пропонували послуги з незаконної доставки за кордон. Вартість поїздок варіювалась від 3 до 8 тисяч доларів. Дехто встигнув сплатити завдаток у 3 тисячі доларів.

Прикордонники направили до поліції повідомлення щодо дій перевізників, адже у їхніх діях побачили ознаки злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон, що карається до п’яти років ув’язнення. Щодо чоловіків були складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону), а справи скерували до суду.

Джерело