На одеській “швидкій” заробляли на “мертвих душах”

На одеській «швидкій» виявили нарахування зайвої зарплати на 270 тисяч та «мертві душі». Серед підозрюваних — завідувач підстанції екстреної медичної допомоги одного з міських медзакладів та його заступник, а також двоє фіктивних працівників. Про це повідомив відділ комунікації поліції Одеської області.

Як стало відомо у ході слідства, керівник пункту екстреної медичної допомоги та його заступник, користуючись службовим становищем, оформили на роботу до медичної установи фіктивних працівників. Керівництво комунального підприємства підписувало офіційні документи, на підставі яких нараховувалася зарплатня «робітникам», які фактично не зʼявлялися на робочому місці й не виконували свої службові обовʼязки.

Задокументовано, що у такий спосіб фігуранти встигли незаконно привласнити 272 000 грн коштів комунального підприємства.

На підставі зібраних доказів керівництву підстанції екстреної медичної допомоги та двом підставним особам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до функціонування корупційної схеми збагачення за рахунок бюджетних коштів. Слідство триває за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Викрили незаконну «схему» з привласнення бюджетних коштів оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції.

Джерело