На півдні Одещини перевірили водойми на наявність холерного вібріону

Спеціалісти Одеського обласного центра контролю та профілактики хвороб МОЗ України продовжують моніторинг циркуляції холерного вібріону в об’єктах довкілля – у відкритих водоймах, морській воді в зонах рекреації та стічній воді інфекційних стаціонарів, відділень, станцій біологічної очистки та серед хворих з розладами шлунково-кишкового тракту.

В період з 20 по 26 червня обстежено 96 хворих з негативним результатом та досліджено 80 проб із зовнішнього середовища. Виділено п’ять НАГ-вібріонів (холерних) не токсигенних для людини – у Білгороді-Дністровському на міському пляжі та на причалі «Дністровський лиман»; в смт. «Затока» на центральному пляжі Дністровського лиману; на річці Дунай на території Кілійщини; у єрику на вулиці Горького у місті Вилкове.

Карповые водоемы в Одесской области - Интернет-магазин CarpMaster

Нагадаємо, тиждень тому у регіоні було виявлено три нетоксигенних НАГ-вібріона. Їх виявили у місті Білгороді-Дністровському (міський пляж на Дністровському лимані), смт Затоці (центральний пляж на Дністровському лимані) та у місті Вилкове (на річці Дунай).

В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України раніше пояснювали, що не дивлячись на те, що холероподібні вібріони безпечні для людини, їх циркуляція у зовнішньому середовищі свідчить про наявність умов для виникнення холери.

Джерело.