На Півдні росіяни зменшили активність тактичної авіації — речниця

Протягом минулого тижня ЗС РФ на південній частині України, зберігали обережність, використовуючи тактичну авіацію. Водночас ворог продовжує здійснювати атаки за допомогою дронів, повідомила Наталія Гуменюк, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” під час телемарафону.

“Минулий тиждень був непростим, хоча загальна напруженість була дещо нижчою, ніж у попередній тиждень. Зниження активності тактичної авіації ворога пов’язане переважно з погодними умовами і з тим, що ворог робить висновки з тих уражень, які він мав наприкінці минулого року та на початку цього”, — сказала Гуменюк.

Вона пояснила, що ворог, вивчаючи нові пускові рубежі, обережно використовує тактичну авіацію, намагаючись зменшити її застосування.

З іншого боку минулого тижня окупанти продовжували використовувати різні модифікації безпілотників, зі скиданням близько 40 одиниць вибухових пристроїв. Тобто росіяни вивчають альтернативні шляхи у випадку неможливості використання артилерії.

Гуменюк повідомила, що інтенсивність ворожих атак минулого тижня була високою.

“Намагаючись вибити нас із займаних позицій на лівому березі Дніпра, ворог інтенсивніше застосовував штурми – від 1-2 до 10+ протягом доби. Це також було пов’язано з ротацією особового складу і з погодними складнощами”, – зазначила вона.

Керівниця пресцентру “Південь” також додала, що минула доба була напруженою, оскільки ворог не припиняє дронових атак, зокрема вночі.