На півдні України ситуація залишається напруженою — Гуменюк

Ситуація на півдні України залишається напруженою, а ворожі втрати досягають до 70% під час штурмів та спроб вибити українські підрозділи з лівого берега Херсонської області.

Цю інформацію передала керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк під час телемарафону, повідомляє кореспондент “Інформеру”.

“Робота ворога дуже насичена і на правому березі, і на лівому. На Лівому (березі, – ред.) ворог намагається вибивати наші підрозділи, але продовжує економити бронетехніку. Ті штурми, що вони провели минулої доби, знову завдали втрат ворогу до 70% складу штурмових груп”,- заявила Гуменюк.

Вона також зауважила, що російські війська продовжують атакувати правий берег регіону, що призводить до страждань цивільного населення. Для цих атак використовуються артилерія та різновиди дронів, зокрема FPV, Ланцет, та інші модифікації.

Гуменюк також зазначила, що багато дронів вдалося знищити за допомогою засобів РЕБ. Вона закликала мирних мешканців уникати контакту з боєприпасами, які можуть знаходитися у їхній місцевості, та викликати спеціальні служби.

Крім того, Гуменюк повідомила, що тепер Запорізька область також входить до зони відповідальності Об’єднаного координаційного пресцентру. Тут ворог також не припиняє штурмів і намагається атакувати позиції Сил оборони і суходолом. За минулу добу було проведено 9 таких штурмів у напрямку Роботине. Ворог продовжує натискати, але також економить бронетехніку.