На Півдні зберігається напружена ситуація — Гуменюк

Ситуація в районі відповідальності Південного оперативного командування залишається напруженою. Нині російські війська продовжують атаки на Роботинський та Старомайорський напрямки з використанням тактичної авіації та безпілотників для розвідки та атак, дотримуючись значних інтервалів між атаками.

Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

«Взагалі ситуація в нашій зоні відповідальності залишається досить напруженою. На Роботинському й Старомайорському напрямках ворог продовжує штурми, й там було нараховано їх аж 8. Він це проводиться в тому числі за підтримки тактичної авіації, скидаючи керовані авіабомби, випускаючи некеровані авіаційні ракети. Тобто проміжки між штурмами теж дуже насичений та гарячий», – пояснила Гуменюк.

На запитання про активність російських безпілотників в районі відповідальності Сил оборони півдня, Гуменюк зазначила:

«Дуже активні й хочу зауважити, що як раз хлопцям з бригад морської піхоти, одна з яких 36-та, які в тому числі проводять бойову роботу й на лівому березі, дуже потрібне захист. Тому що ворог не тільки штурмами випробовує їхню міць».