На сесії Одеської міськради голосуватимуть щодо ділянки для нового Палацу спорту

Земельна комісія Одеської міської ради погодила відведення земельної ділянки під багатофункціональний Палац спорту по вулиці Центральний аеропорт, 2-Б площею 2,0837 га. Як передає Центр публічних розслідувань, це питання було внесено з голосу як “суспільно важливе”.

Як пояснив голова комісії Сергій Страшний, необхідність закріпити землю за КП «Стадіон “Спартак”» пов’язана з тим, що після цього управління капітального будівництва розроблятиме проєктну документацію. А паралельно з цим місто буде давати запит на фінансування за програмою розвитку спорту.

На це громадський діяч Євген Коган зауважив, що зараз такої програми немає в держбюджеті на 2021 рік. Але Сергій Страшний відповів, що фінансування – це одне, а землю треба оформляти.

Очільниця управління земельних ресурсів Інна Кулягіна додала, що ділянку почали оформляти ще півтора роки тому, коли було дано згоду на розробку земельної документації. Тепер необхідно внести  зміни в цільове призначення ділянки, щоб воно відповідало будівництву спорткомплексу.

У результаті комісія винесла це питання на сесію Одеської міської ради. Чотири члени комісії підтримали проєкт, утримався депутат Володимир Корнієнко.

Нагадаємо, що проєкт попередньо оцінювали в 480 млн грн. Крім спорткомплексу, йдеться про “Експоцентр” у ньому і готель.

В липні минулого року в мерії розповіли, що новий Палац спорту, який Одеський муніципалітет планує побудувати на вулиці Центральний аеропорт, повинен бути триповерховим, з VIP-паркуванням і торговими приміщеннями.

17 травня минулого року депутати Одеської міської ради дозволили комунальному підприємству «Стадіон« Спартак»» розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,6 га на вулиці Центральний аеропорт.

16 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Одеської міської ради та його необхідність пояснили процедурними питаннями, які необхідно врегулювати для включення міста Одеси до переліку міст-одержувачів державної субвенції на будівництво багатофункціонального Палацу спорту.