На вулиці Гоголя в Одесі виявили нахаббуд

Співробітники Державної інспекції містобудування виявили порушення під час реконструкції історичного будинку Гоголя, розташованого на однойменній вулиці в Одесі. Про це повідомив Олександр Авдєєв, начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради.

Перевірка, яка проводилася з 19 березня по 1 квітня 2024 року, виявила незаконне добудовування додаткового поверху до будинку, що є пам’яткою історії та архітектури місцевого значення.

Фото: Олександр Авдєєв

Під виглядом протиаварійних робіт замовник виконав реконструкцію житлової споруди під готель, не маючи при цьому належної дозвільної документації. За це порушення на нього накладено штраф у розмірі 2 мільйони 720 тисяч 700 гривень, зазначив Авдєєв.

За його словами, це перший випадок такого порушення за останні роки, що спонукало місто звернутися до Державної інспекції архітектури та містобудування України для проведення позапланової перевірки.

Будинок на вулиці Гоголя, 11, був споруджений у 1846-1849 роках за проєктом архітекторів Даллаква К.Й. та Шашіна О.С. і з 2008 року є об’єктом Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Джерело