Нацрада виставила на конкурс два нових місця в одеському регіональному мультиплексі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на два додаткових місця в регіональному цифровому мультиплексі Концерну РРТ у Одесі. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 11 квітня, – повідомляє Детектор Медіа.

Також Нацрада затвердила конкурсні умови.  За словами відповідального секретаря Нацради Олександра Ільяшенка, у Одесі ще залишились компанії, які не мають цифрової ліцензії і зараз мовлять в аналозі.

«У Одесі залишилось ще дві компанії, які мають аналогову, а не цифрову ліцензію і звернулись до нас, щоб це якось вирішити. Ми у свою чергу звернулись до Концерну РРТ, щоб зробити технічне переобладнання, щоб збільшити кількість каналів мовлення», – розказав пан Ільяшенко.

Концерн РРТ знайшов таку можливість, тому регулятор вирішив оголосити конкурс на багатоканальне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу у стандарті DVB-T2.

«Ми оголошуємо конкурс під місцевих мовників, які мають намір здійснювати місцева та регіональне мовлення», – наголосив Олександр Ільяшенко.

Нагадаємо, локальний мультиплекс був запущений в Одеській області на базі Концерну РРТ. У 2017 році Нацрада замовила УДЦР багатоканальної цифрової мережі стандарту DVB-T, зокрема 22 частот малої потужності (0,003 до 1 кВт) в населених пунктах Одеської області. Згодом вони були виставлені на конкурс, у якому перемогли шість одеських мовників  (ТОВ «ТРК Клуб-ТВ», Одеса (GTV), ТОВ «ТРК Андсер», Одеса (А1), ТОВ «ТРК Південна хвиля-ТВ», Одеса («Южная волна»), ТОВ «ТРК Моя Одеса», Одеса («Думская.TV»), ТОВ «Реноме інет», Одеса (Olvia), ТОВ «ТРК Нова Одеса», Одеса («Первый городской») , а також «ПлюсПлюс» (група «1+1») та дочірня компанія Прямого каналу.

Згодом регулятор провів ще один етап конкурсу, й місця у мультиплексі поділили ще три канали ( 7 канал  здобув цифрове покриття в Одесі та 21 населеному пункті Одеської області; Телеканал «Здоровье»  здобув цифрове покриття в Одесі та 11 населених пунктах Одеської області; телеканал БІК  (ТОВ «Балінформкомпанія») – здобув цифрове покриття в 10 населених пунктах північної частини Одеської області.