Обшуки на Одещині: військовим намагалися постачати наркотики

Обшуки на Одещині: військовим намагалися постачати наркотики
(Фото: ДБР)

ДБР викрило всеукраїнське угруповання наркоторговців, які виготовляли психотропи у промислових масштабах.

За інформацією Державного бюро розслідувань, чоловіки намагались проникнути в середовище військових та підірвати боєготовність підрозділів.

За даними слідства, наркоділки продавали майже 250 тис доз на місяць, вартістю близько 70 млн грн.

Аби легалізувати доходи, організатор та співучасник купували рухоме та нерухоме майно по всій Україні. 

Діяльність такого розгалуженого угрупування важко було б організувати без сприяння представників у правоохоронних органах“, – зазначають в ДБР.

Детективи провели понад 35 обшуків у Києві, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях.

За результатами слідчих дій затримано організатора, трьох членів організованої групи, а також одного із найбільших гуртових покупців.

Виявлено та вилучено понад 20 кг психотропних речовин, понад 600 л прекурсорів, які вже були підготовлені для виготовлення наркотиків, відповідне обладнання та понад 60 тис. доларів США.

Наразі учасникам організованої групи повідомлено про підозру у створенні злочинного угрупування, що займається незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням з метою збуту та збутом психотропних речовин та прекурсорів в особливо великому розмірі на території України (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України).

Гуртовому покупцю та реалізатору наркотиків повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України.