Очільник Луганської ОВА відвідав своїх земляків в Одесі

23 вересня до Одеси з робочим візитом прибув очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він перевірив роботу Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області та поспілкувався з журналістами. Про це повідомляє кореспондент Odessa.online.

Як повідомила начальниця цього гуманітарного центру Олена Коробко, допомогу луганці отримують уже протягом місяця. Так, у центрі надають юридичну, інформаційну та гуманітарну допомогу. Водночас Гайдай зазначив, що незабаром планується запровадити надання медичної допомоги.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай прибув до Одеси та проінспектував роботу центру допомоги луганським ВПО

«Зараз луганчани не мають домівки, тому ми відкриваємо такі центри допомоги в кожному районі. Біженці зможуть отримати не лише гуманітарну, а й юридичну, медичну та інші види допомоги. По псевдореферендуму у Луганську немає жодної офіційної інформації.

Те, що нам відомо зі своїх джерел — міста закривають, щоб люди не могли виїхати. Ходять будинками, якщо ніхто не відчиняє — вибивають двері. Тих, хто голосує проти, вносять в окремий блокнот, і ніхто не знає, що з ними буде потім. Росія вирішила провести референдум, бо мають проблему з мобілізацією, потім вони оголосять, що Україна напала на росію. Але ніхто не визнає результатів такого референдуму.

Коли до тебе приходять і змушують голосувати під дулом автомату — важко відмовитися», — розповів Сергій Гайдай. Очільник Луганської ОВА розповів, що всіх чоловіків, які залишилися в Луганську, мобілізують до армії рф і виїхати зараз з окупованих територій практично неможливо.