Одеса приєдналася до акції «16 днів проти насильства»

Одеса приєдналася до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня українці разом із громадянами інших країн активізують свої зусилля задля збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства, створюючи соціальний простір, вільний від цього явища.

У Міському саду встановили мозаїку зі сценою насилля. Картина складалася з магнітних QR-кодів. Всіх охочих запрошують долучитися до освітньої гри: з кожним зірваним магнітом полотно, що несе негатив, зникає. На учасників чекали призи та пам’ятки про домашнє насильство. Гасло акції – «чуйність перемагає насильство».

В Одесі стартувала акція «16 днів проти насильства» (фото) — УСІ Online

Чим більше українці говоритимуть про насильство, чим більше знатимуть і розпізнаватимуть його, а також проявлятимуть чуйність до інших людей та не закриватимуть очі, коли щодо когось чинять насильство, тим менше його ставатиме у нашій країні, – зазначили організатори акції.

В рамках Всесвітньої акції проти гендерного зумовленого насильства схожі інсталяції мозаїками встановили у 60 українських містах. Головна мета події, розповідають організатори, долати будь-які форми гендерного зумовленого насильства.

Джерело