Одещину відвідала віце-прем’єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина здійснила робочий візит до Одещини. Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленнях облвійськадміністрації сказано:

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустріч з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, яка з робочим візитом відвідала Одещину.

Максим Марченко зазначив в розмові з Віце-прем’єр-міністром, що безпекова ситуація в області контрольована. Обласна влада разом з військовими вживає всіх необхідних заходів для захисту Одеси та всього регіону та забезпечення життєдіяльності.

Обговорюючи економічну ситуацію, Начальник Одеської ОВА наголосив на відсутності гострих проблем з постачанням продовольства, і зауважив, що на сьогодні основна увага зосереджена на відновленні економічної активності. Поступово перезапускаються виробничі підприємства та переробка продукції. Малий та середній бізнес в Одесі починає функціонувати. В регіоні розпочався комплекс весняно-польових робіт, що дасть можливість забезпечити продовольчу безпеку.

Щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб, Максим Марченко поінформував Ольгу Стефанішину про те, що був проведений аудит у всіх районах та визначено місця для поселення громадян з інших областей, передусім Херсонської та Миколаївської. Наразі в Ізмаїльський та Болградський райони переїхало близько 40 тисяч осіб.

***

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко разом з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною ознайомились з роботою Координаційного Гуманітарного штабу Одеської області.

Віце-прем’єр обговорила з новопризначеним головою Гуманітарного штабу Олексієм Чорним доставку та розподіл гуманітарної допомоги.

Як зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко, наразі питання логістики вирішуються, проводиться систематизація процесу формування вантажів та вживаються заходи для підвищення підзвітності та ефективності розподілу допомоги.

На думку Ольги Стефанішиної, важливим напрямком роботи Координаційного Гуманітарного штабу є направлення гуманітарних вантажів (продовольства та інших необхідних речей) до сусідньої Миколаївської області.