Одещина потрапила у ТОП-3 за кількістю релокованого бізнесу

За початком 2022 року Одеська область стала другим українським регіоном за кількістю компаній, які змінили своє місцеперебування.

Згідно з єдиним державним реєстром юридичних осіб, з Одеської області переїхали 60 компаній. Всього від початку 2022 року переїхало майже 19 тисяч компаній.

Фото: Опендатабот

Серед найпопулярніших напрямків, куди стікається бізнес, виділяються Київська та Закарпатська області. Гуртова торгівля є найбільш популярною галуззю серед компаній, які виїжджають.

З усієї кількості компаній, що змінили своє розташування з початку повномасштабної війни, трохи більше як тисяча переїхала з міста до області. Понад половина з них — понад 600 підприємств — покинули Київ.

Найпопулярнішим напрямком переїзду є Київська область — 546 випадків. Це майже кожен другий випадок релокації бізнесу від початку війни. Найбільш популярним маршрутом стало переміщення з Києва до Київської області.

Інші напрямки були менш популярними. Наприклад, на другому та третьому місцях — переміщення від Львівської до Київської області та з Києва до Закарпаття. Лідерами серед галузей, що здійснюють релокації, є гуртова торгівля та транспортна галузь.

Джерело