Одеситів закликають зібрати дитячі книжки для українських дітей у Лейпцигу

Збір відбувається у рамках пілотного проєкту “Сусідський культурний міст Одеса – Лейпциг”. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Катерина Ільїчова, координатор першого книжкового сусідського моста “Одеса – Лейпциг”.

Як вона зазначила, головна мета проєкту – не дати забути маленьким українцям, які через війну перебувають за кордоном, зокрема у Лейпцигу, українську культуру. А також познайомити іноземців з українською культурою.

“Нашими сусідами стали європейські міста. Але наші діти живуть в іншій культурі, шукають собі нових друзів. Наш проєкт цікавий тим, що це жест єднання і вдячності європейським містам. Ми вдячні за прихисток та готові відкрити вам нашу культуру. Тому що у бібліотеках Лейпцигу досі не було українських книжок, особливо казок та історії.”, – розповіла Ільїчова.

Мітя Ковбасюк, засновник Школи культури сусідства зазначив, що приєднатися до проєкту може будь-хто.

“Головна вимога – книжки мають бути в гарній якості і які будуть цікаві діточкам від 3 до 12 років, з сучасними ілюстраціями, сучасних авторів та гідно представляти українську культуру. Книжки збирають координатори по дворах. Тож передавайте книги до координатора у вашому дворі, який збереже їх до моменту посилання. Також можна написати привітальні тексти на адресу [email protected] чи на месенджер +38(067)322-77-36”, – додав Ковбасюк.

Перший етап проєкту планують завершити до 25 липня, щоб передати книжки до Дня Незалежності України.