Одеситу, який кинув з балкона страйкбольну гранату, загрожує покарання

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України відносно чоловіка, який з балкона кинув у сусідських дітей страйкбольну гранату. Правопорушнику загрожує від 17 тисяч гривень штрафу до 5 років обмеження волі. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Подія сталася 21 червня близько восьмої години вечора в Одесі у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Картамишевській. Ніхто з дітей не постраждав. 

Тоді правоохоронці викрили одесита за місцем мешкання у нетверезому стані, що згодом підтвердили висновками експерта. Громадянин пояснив, що у такий спосіб вирішив припинити галас, який лунав з двору. 

Під час огляду місця події поліцейські вилучили залишки страйкбольної гранати, а в ході обшуку за місцем мешкання зловмисника – одну цілу страйкбольну гранату, що відносяться до категорії піротехнічних виробів.

Згідно із санкцією зазначеної статті, правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від  однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 34000 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.