Одеська національна академія харчових технологій віддає землю під забудову

Відразу три ділянки землі відводить Одеська національна академія харчових технологій на вулиці Канатній, з них дві піде під забудову. Такий проєкт рішення узгодили депутати Одеської міської ради, які входить до складу земельної комісії, – повідомляє Центр публічних розслідувань.

Так, за адресою: Канатна, 112-А ділянку площею 1,9868  гектари відводять для будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями та дитячим дошкільним закладом. Ділянку ж за адресою: Канатна, 112-В площею  54,18 соток відводять для будівництва і обслуговування будівель тимчасового проживання. Можливо, це будуть робити за інвестиційні кошти.

Основну ж ділянку поки що залишать за навчальним закладом – на Канатній, 112, площею 3,2907 га для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. Поки що невідомі умови інвестиційного договору.

Додамо, що в міськраді узгодили передачу в оренду ще декількох ділянок – ТОВ «БЖК-2015» (група компаній «Будова»), за адресою: вул. Михайлівська, 18-А, –  площею 0,3588 га  для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. 

Крім того, землю отримає ТОВ «Карела білд» по вул. Академіка Філатова, 2б площею 0,2449 га  для подальшого проєктування та будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом і вбудованими громадськими приміщеннями. Про паркінг забудовник не повідомляє.

Нагадаємо, в червні на земельній комісії Одеської міськради вже в третій раз заслухали питання про передачу кількох ділянок землі під харчовою академією.

В квітні на засідання постійної земельної комісії Одеської міськради винесли низку проектів з питань забудови, серед яких – відведення землі під харчовою академією.

Раніше харчова академія вже хотіла оформляти земельну документацію під будівництво житла. Це питання виносилося на засідання земельної комісії напередодні сесії Одеської міськради в лютому. Однак в останній момент було прийнято рішення не вносити це питання до порядку денного сесії.