Одеська поліція попередила про нову шахрайську схему

Через соцмережі аферисти розповсюджують фейкові повідомлення про можливість отримати 1 000 гривень на банківську картку від імені популярної мережі супермаркетів. Про це розповіли в поліції Одеської області.

Останнім часом шахраї розповсюджують посилання про те, що нібито зареєструвавшись на сайті однієї з популярних мереж супермаркетів, можна отримати тисячу гривень у подарунок. Проте насправді, посилання направляє на підконтрольні їм фішингові ресурси, де залишати особисті дані карток та підтверджувати операції у своєму інтернет-банкінгу небезпечно.

При переході за посиланнями з комп’ютера система запитує дозвіл на доступ веб-ресурсу до агенту підпису користувача ЦСК, зазначають в кіберполіції. Надання таких дозволів та даних дозволяє шахраям отримувати доступ до облікових записів і розпоряджатися грошовими коштами на рахунках громадян.

Аферисти видають себе за компанію популярного супермаркету, щоб вкрасти  дані банківських карток — УСІ Online

Кіберполіція закликає бути уважними, не втратити гроші допоможуть декілька порад:

– не переходьте за сумнівними посиланнями;

– отримуйте дані про акції лише на офіційному сайті супермаркету;

– перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;

– не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо) для отримання коштів;

– не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

Якщо ви все ж таки надали шахраям свої платіжні дані, потрібно негайно звернутися до банку та заблокувати карту.

Джерело