Одеська та Львівська опери розділили престижну міжнародну нагороду

Одеський та Львівський національні академічні театри опери та балету здобули нагороду у номінації «Найкращий оперний театр» на «International Opera Awards». Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Одеська Опера / Odesa Opera».

У повідомленні театру сказано:

28-го листопада у Мадриді (Іспанія) відбулася традиційна церемонія вручення нагород «International Opera Awards»

«International Opera Awards» — це міжнародна нагорода в оперному жанрі, своєрідний оперний Оскар, що присуджується щорічно, починаючи з 2013. Метою заходу є відзначення досконалості в опері та підвищення популярності опери як мистецького жанру на міжнародному рівні.

Щороку нагороди вручаються у двадцяти номінаціях. Тож, нагороду у номінації «Найкращий оперний театр» здобули Національні академічні театри опери та балету Одеси та Львова. Саме ці два театри не тільки відновили покази своїх вистав після початку вторгнення росії в Україну, а й спромоглися підготувати масштабні прем’єрні вистави, що стали мистецькою відповіддю війні. Журі особливо відзначило мужність і стійкість колективів театру, які продовжували працювати попри виклики, небезпеку та руйнування.

Одеську оперу на престижній церемонії представили головний диригент театру, маестро В’ячеслав Чернухо-Воліч та режисерка Оксана Тараненко, яка саме під час війни виступила постановницею сучасної української опери О. Родіна «Катерина».

«Ми приїхали з міст, де вулиці темні, але наші душі сповнені світла… Наша музика сьогодні – це музика генераторів, але це музика нашого протистояння, нашого життя», — стверджувала під час вручення нагороди пані Оксана.

Тож, щирі вітання колективу нашого театру та колективу Львівської національної опери Львівська Національна Опера / Lviv National Opera за гідне, заслужене визнання мистецького подвигу.

Джерело