Одеські майстри представили виставку морських пейзажів

В АРТ-просторі КУ «ЦМБС для дітей» на вул. Катерининська, 67 відбулась презентація збірки віршів Лесі Українки «Подорож до моря» та відкриття однойменної мистецької виставки одеських художників. Захід відбувся за сприяння ГО «Одеський інститут соціальних технологій» та за підтримки Одеських обласних організацій НСХУ та НСЖУ.

Унікальність геніальної поетеси, у тому що її творчість надихає не лише поетів і поціновувачів поезії, а й художників. Експозиція складається з чудових пейзажів Одещині, Чорного моря, та нашого улюбленого міста, що знайшли відгомін у творчості Лесі Українки.

До експозиції увійшли понад 40 робіт у стилі XIX століття: ліричні етюди, живописні полотна, марини, гравюри, графічні роботи, а також портрети Лесі Українки, відомих одеських майстрів: Лариси Дем’янишиної, Наталії Лози, Ольги Котової, Тетяни Даневич-Потафеевої, Тетяни Партіної, Віктора Потеряйка, Костянтина Малаховського, Сергія Баска, Бориса Бєлова, Євгенії Ніколаєвої, Людмили Богайчук, родини Василенко та інших.

Одеська художниця Ольга Котова до відкриття виставки спеціально намалювала картину «Подорож до моря Лесі Українки». Експозиція триватиме до 18 травня.

Джерело