Приватні одеські школи отримають “зекономлені” державні субвенції


В Одесі 6 мільйонів 627 тисяч гривень державної субвенції спрямують на приватні навчальні заклади та інклюзивні центри. Про це йшлося під час засідання постійної бюджетної комісії, – повідомляє Центр публічних розслідувань.

Як виявилося, всю субвенцію з держбюджету не витратили в попередні роки, тому тепер ці витрати переносять.При цьому на засіданні  комісії не пояснили, на які саме установи виділяють кошти і чому фінансують за державний кошт приватні установи.

«Це цільові державні гроші», – пояснила віцемерка Світлана Бедрега.

Також депутати-члени комісії затвердили проєкт нового положення про депутатський фонд. Депутати повинні найближчим часом показати, на що вони витратять виділені їм по 3 мільйони гривень на роботу в окрузі. Вони повинні визначитися до 1 квітня. Водночас зараз поки не створена нова робоча група, куди б вони могли подавати свої заяви.

Нагадаємо, на сесії Одеської міської ради, що відбулася 18 березня 2020 року, вперше пролунали пропозиції від депутатів щодо перерозподілу коштів депутатського фонду на департамент охорони здоров’я для вжиття заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавирусу в Одесі. Спочатку говорили про виділення 100 тис. грн з фонду кожного депутата, потім – “хто скільки зможе”, ще пропонували “скинутися” по 5 млн грн з кожної фракції.

У 2019 обсяг коштів депутатського фонду склав 96 млн грн (по 1,5 млн грн на кожного депутата). За результатами четвертого року повноважень інформація про використання коштів депутатського фонду у 29 з 41 оприлюдненого звіту депутатів.