Одеські волонтери поскаржилися на дивну ситуацію

В Одесі стався ганебний випадок, коли волонтерів, які плетуть вже рік маскувальні сітки для фронту, викинули на вулиці. Про це повідомила депутат Обласної ради Юлія Чухало. Волонтерський центр знаходився на першому поверсі видавництва Чорномор’я.

За інформацією депутат міськради Олега Звягіна, спочатку волонтери працювали просто без всяких договорів, просто приходили і працювали у приміщенні. Потім їм сказали, що потрібно укласти договір не за символічну оплату, бо це ж волонтерська діяльність, а за кілька десятків тисяч гривень щомісяця.

“І тут пройшов рік повномасштабної війни, наступив березень місяць і знаєте, що робить обласна рада? Вона приймає рішення, щоб приміщення, які займав волонтерський центр і сплачував кошти, віддати в оренду податковій службі, зазвичай таким органам здається за 1 грн. Доречі, податкова вже довгий час знаходиться на Стовповій і причини звідти переносити кудись ще нікому не відомі. Тобто, поки йде війна ну дуже потрібно замість центру, який займається волонтерською діяльністю і допомагає армії розташувати податкову от саме в тих кабінетах, а не в інших, які стоять пусті в цій будівлі.

 Потім взагалі відбувається якийсь жах – вчора ми з волонтерами прийшли і нам сказали, що нікого нікуди не пустять, в холі видавництва ще стоять недоплетені сітки і військові, які зовсім нічого не розуміють починають приїжджати за своїми сітками, ми не могли так це залишити і все одно прорвалися до своїх законно орендованих місць і свого майна, і продовжили роботу, хоча вчора, на жаль, багато чого не встигли”, – написав депутат у Фейсбуці.

Джерело