Одеські волонтери привезли три мобільні бомбосховища до Покровська


В планах привезти до громади ще більше десяти укриттів.
Про це повідомляє Одеська благодійна організація «Рада міст» .

« Наразі в нашій громаді проживає біля 60 тисяч людей, нажаль громада останнім часом все частіше потрапляє під ворожі обстріли, тому робота з облаштуванням наземними укриттями є вкрай необхідною » , – повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Наразі встановлено три укриття в місті Покровськ, в планах ще три в Покровську, шість в Мирнограді та шість в Допропіллі.

« Наші укриття відповідають державним стандартам та забезпечеють безпеку громадянам від осколків під час вибухів. Хочу зазначити, що це укриття створено за новою технологією і воно не складається від вибухової хвилі » , – повідомив керівник організації «Рада міст » Борис Емельдеш.

Він зазначив, що будується укриття за підтримки ГО Nova Ukraine.
Нажаль громада останнім часом перебуває під постійним щільним обстрілом, але люди залишаються на місцях. В місті багато дітей, пенсіонерів.


« Ми кожного дня звертаємося до громадян та рекомендуємо покинути місто, але відповідь завжди одна: “а куди я поїду, а що я там буду робити, а де я там буду жити?» – розповідає заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Місто живе, працює. Люди мають роботу та власне житло і бояться його втратити. Особливо пенсіонери.

« Ти їм кажеш, а якщо будинка не стане? Ви ж бачити, як росіяни обстрілюють житлові будинки. А пенсіонери відповідають: ”ну не буде будинка, не буде і мене з ним” » , – додає Стебель.

Варто зазначити, що « Рада міст » вже встановила мобільні бомбосховища на Миколаєвщині та Херсонщині, а також встановила перші мобільні укриття в Одесі, а саме в 41-й гімназії.