Одеських газопостачальників оштрафували майже на мільйон

Одеських газопостачальників оштрафували майже на мільйон

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувало товариство з обмеженою відповідальністю “Одесагаз-постачання” на 850 тисяч гривень за порушення вимог законодавства та ліцензійних умов.

Про це повідомили у пресслужбі Нацкомісії.

Серед порушень, які знайшли під час перевірки “Одесагаз-Постачання”, зокрема: невчасне повернення коштів споживачам, які переплатили гроші за надані послуги та неінформування регулятора щодо зміни адреси офіційного вебсайту компанії, а також зміни адреси для обслуговування клієнтів.

Зазначимо, що днями Служба безпеки України провела низку обшуків у  16 регіональних газових підприємствах з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Львівської, Вінницької, Житомирської, Волинської, Закарпатської, Сумської, Рівненської, Хмельницької, Чернігівської та Івано-Франківської областях.

У СБУ заявили, що ліквідували масштабну схему привласнення промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи НАК “Нафтогаз України”, яка полягала в тому, що “на папері” посадовці платили за газ приватним підконтрольним компаніям, але насправді не отримували від них газу. Фактично вони здійснювали несанкціонований відбір блакитного палива, яке було у газотранспортній системі і належало державі. Такі злочинні дії завдали Україні збитків на майже 3,5 мільярда гривень лише у 2021 році.