Одеський оперний театр може стати моделлю конструктора Lego

Прототип зробив український дизайнер Євген Тонєв. “Чи бачили ви коли-небудь величний Одеський театр опери та балету? Це справжня перлина архітектури та улюблений символ нашого жвавого міста, це диво заслуговує на святкування. І зараз у нас є шанс принести частину Одеси у домівки по всьому світу з LEGO!”, – написав автор проєкту. Але для того, щоб набір пішов у масовий випуск необхідно отримати за нього 10 тис. голосів на сайті компанії.

Фігура Оперного театру складається с білих та сірих елементів, а замість колісниці з Мельпоменою та пантерами встановлено чоловічка Lego. Незалежно від рішення LEGO виробляти цей набір чи ні, дизайнер виклав інструкцію зі зборки та список деталей будуть доступні безкоштовно, тож кожен зможе зібрати свою власну модель.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 2024-05-07_10-28-19.jpg

“Відзначте архітектурну елегантність і славетне минуле Одеського театру опери та балету за допомогою цієї мікро-моделі LEGO. Створений, щоб відобразити величний стиль італійського бароко фасаду будівлі, цей комплект має спрощені елементи, які передають суть історичного дизайну театру. Ключові архітектурні пам’ятки включають культовий головний вхід і декоративні бюсти діячів культури, які прикрашають ніші. Створіть і покажіть частину культурної історії Одеси, відзначаючи її стійкість через реконструкції та модернізації протягом століть” – йдеться в описі проекту на сторінці LEGO, де проходить голосування.

Джерело