Одеський порт відвідали омбудсмени Туреччини та України

Одеський порт відвідали Головний омбудсмен Турецької Республіки Шереф Малкоч та Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Про це повідомили у  пресслужбі  Адміністрації морських портів України.

Гості на власні очі побачили руйнування портової інфраструктури від атак агресора.

“Попри систематичні дронові та ракетні атаки українські порти продовжують працювати та забезпечувати світ продовольством”, — підкреслили в АМПУ. 

Шереф Малкоч висловив підтримку Україні в її боротьбі за незалежність та завірив у повному сприянні уряду Туреччини у вільному судноплавстві у Чорному морі.

Раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс  скасував  поїздку до Одеси під час свого візиту в Україну 7 березня через небезпеку зі сторони російської федерації.

Міністр оборони перервав візит після того, як його попередила британська розвідка, що росіянам стало відомо про його плани поїздки.

Британець тоді відвідав Україну й зокрема Київ щоб  оголосити про виділення 325 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для Збройних сил.

Під час його зворотного рейсу росія глушила супутниковий сигнал літака Шаппса, коли той летів поблизу російського анклаву Калінінград.

За день до його прибуття російська ракета вдарила по Одесі під час спільного візиту президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. В результаті нападу загинули п’ятеро людей.

Зазначимо, що візити ані грецького прем’єра, ані британського міністра, ані президента України з міркувань безпеки для ЗМІ не анонсують, тож про них журналісти дізнаються постфактум.

Джерело