Одеський журналіст-тероборонець отримав відзнаку “Хрест Військова честь”

Одеський журналіст і громадський активіст Юрій Дяченко, що боронить країну в лавах тероборони з перших днів повномасштабного вторгнення, отримав 21 травня Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних сил України “Хрест Військова честь”.  Про це Юрій Дяченко повідомив регіональному представнику Інституту масової інформації в Одеській області.

До повномасштабного вторгнення працював у Центрі публічних розслідувань, кореспондентом у газеті “Зелений лист” та виданні “Інтент”.

Цією відзнакою нагороджують за значний особистий внесок у розбудову та розвиток ЗСУ, зразкове виконання військового обов’язку в мирний час та під час дії особливого періоду або в разі здійснення особою визначного вчинку.

На цей час військовослужбовець Юрій Дяченко перебуває на фронті, на південному напрямку, в батальйоні територіальної оборони в складі бригади берегової оборони корпусу морської піхоти. Він перебуває на посаді начальника групи цивільно-військового співробітництва батальйону, до того був заступником командира роти, бойовим медиком взводу, кулеметником та стрільцем з перших днів повномасштабного вторгнення.

Джерело