Одесские специалисты разработали предвыборный Телеграм бот. Подробности

@i_vote_bot – унікальний в своєму роді телеграм бот, створений на основі сервісу iVote (ivote.com.ua). Цей сервіс та бот – незалежні інформаційно-освітні платформи, розроблені, для того щоб допомогти виборцям швидко та зручно ознайомитися з програмами політиків і раціонально та зважено дійти свого рішення під час виборчого процесу.

https://www.facebook.com/pavlo.kolotvin/videos/3420812771345511/

Проект не залежить від будь-яких політичних сторін та реалізується одеською громадською організацією «Інститут політичної інформації» за підтримки міжнародної організації Internews Network.

iVote – це платформа, яка за допомогою важливих суспільно-політичних питань допомагає виборцю краще зрозуміти передвиборчі програми.

Програмний модуль iVote співвідносить ваші відповіді з офіційними позиціями політиків, які вони виклали у своїх передвиборчих програмах. Спеціально для цього проекту команда програмістів та експертів розробила алгоритм та методологію більш точного розрахунку. Різні варіанти відповідей поєднані між собою, а результат демонструє, наскільки ваша позиція співвідноситься з програмними позиціями.

На місцевих виборах проект діє у Києві, Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі.

Наприкінці опитування ви отримаєте список політиків. На початку списку будуть знаходитися кандидати, з якими у вас є найбільші збіги, а знизу – ті, з ким ваші позиції співпадають найменше. Також ви можете побачити цитати з офіційних програм стосовно конкретних питань та порівняти їх.

Проект доступний в онлайн-версії на всіх актуальних браузерах та в Телеграмі у вигляді боту. Ваша анонімність гарантується розробниками програми. Сайт та бот не збирають жодних персональних даних та не вимагають реєстрації.

Важливо, що iVote – це тільки інструмент, який має полегшити розуміння політичного процесу та збільшити доступність розуміння офіційних програм. Ми закликаємо вас покладатися на власний розсуд та самостійно аналізувати отримані результати та приймати своє рішення.