Одеситів запрошують на виставку офортів Геннадія Гармидера

Сьогодні, 22 березня, о 15.00 в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Грушевського відбудеться відкриття виставки «Геннадій Гармидер: шлях майстра». Організатори заходу : Крижевські-Гармидери, Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського і Дар’я Гармидер.

Геннадій Гармидер – відомий український художник, графік, живописець, книжковий ілюстратор, майстер екслібрису та офорту. Основною темою його творчості є Одеса у різні періоди її існування – з початку ХІХ століття і до сьогодення. Його роботи знаходяться у 26 музеях України і 12 музеях за кордоном, а також у багатьох престижних приватних зібраннях по всьому світу.

«Узвіз до моря». 1989. Офорт, акватинта

Виставка «Геннадій Гармидер: шлях майстра» знайомить глядача з графічними творами у техніці офорту, які прославили художника. Тут можна побачити деякі аркуші з серії «Одеса першої половини ХІХ століття», «Одеса і французи», «Побут Одеси кінця ХІХ – початку ХХ століття», «Одеса сьогодні», «Міста світу», «Седнів» та інші.

Виставка відкрита для відвідувачів у музеї української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.С. Грушевського (м. Одеса, вул.Троїцька, 49/51) з понеділка по суботу з 10.00 до 17.00. Тривалість виставки: 14 днів.