Офіційні електронні ресурси Одеської мерії потерпали від масових кібератак

Часто хакерські атаки співпадають з ракетними атаками по Одесі чи регіону. Частина публічних інтернет-ресурсів Одеської міської ради, в тому числі Депутатський портал, були відключені, і відновлення їхньої роботи стане можливим за умови стабілізації ситуації в країні – тобто, очевидно, після війни.

Про це повідомляє департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради у відповідь на запит депутата Олексія Асауленко.

Офіційні електронні ресурси Одеської мерії та Депутатський портал напередодні війни потерпали від масових кібератак, як і багато інших українських ресурсів.

В цілому, тільки з 15 лютого по 19 березня 2022 року, за даними Державної служби спецзв’язку, було зафіксовано понад 3 тисячі атак з боку рф.

За перший місяць війни кількість кібератак збільшилась утричі. Найбільше атакували органи державної влади та місцевого самоврядування.

В мерії повідомляють, що на період дії воєнного часу, управління можуть зупиняти чи обмежувати роботу інформаційних, електронних комунікаційних систем та реєстрів. Також можливе обмеження доступу до інформації, що може ідентифікувати об’єкти критичної інфраструктури.

Саме тому для захисту від DDoS-атак та обмеження доступу до інформації, що може становити зацікавленість для агресора, частина публічних інтернет-ресурсів Одеської міської ради, в тому числі Депутатський портал, були відключені.

Тим часом робота електронних ресурсів для надання адмінпослуг забезпечена в необхідному обсязі.

На сайті міськради не обмежений доступ до контактних даних департаменту з організації роботи муніципалітету та наявний перелік офіційних електронних адрес депутатів.