Паркінг під одеською Соборкою – першочергова необхідність?

У центрі Одеси під Соборною площею планується звести підземний паркінг. Тільки на розробку проекту витратить 500 тисяч гривень. Про це йшлося на сесії Одеської міської ради 9 лютого, – передає Рупор.

Відомо, що паркінг буде розрахований на 400-450 місць. Це дозволить збільшити кількість паркомісць у центрі Одеси. За словами депутата міської ради Михайла Кучука, розробка проекту лише розпочалася. Скільки коштуватимуть роботи — поки що невідомо.

Зима в Одессе - Изображение Спасо-Преображенский кафедральный собор, Одесса  - Tripadvisor

Втім, із будівництвом підземного паркінгу погоджуються не всі депутати міської ради. Петро Обухов просив виключити статтю видатків із бюджету, проте пропозицію депутата підтримали лише 20 колег — недостатня кількість голосів для ухвалення рішення.

За даними Обухова, вартість такого проекту приблизно 300 млн. грн. Депутат вважає, що недоцільно витрачати стільки грошей — краще, наприклад, зробити гілку трамвая на Семена Палія.

Він зазначив, що в центрі міста може паркуватися близько 15 тис. машин та паркінг на 450 місць особливо не вирішить завантаженість центру — наявність паркінгу лише збільшує потік транспорту. Спершу, на думку Обухова, треба навести лад із паркуванням на вулицях — зробити заїзд і паркування в центрі, нарешті, платним, найняти паркувальних інспекторів, підняти тариф.

Після цього з’являться вільні місця для паркування. Далі можна й думати про паркінг. Він окупиться за 20 років, — додав депутат.