Патрульна поліція просить одеситів використовувати світлий одяг та світлоповертальні елементи

Патрульна поліція просить одеситів відреагувати на ситуацію з безпекою на дорогах через екстрені відключення електроенергії. Більшість вулиць зараз вечорами майже не має освітлення. Через це пішоходів у чорному одязі просто не видно навіть у світлі фар. Особливо, якщо додаються опади до цієї обстановки.

Щоб уникнути травмувань при переході вулиці навіть на пішохідному переходу треба змінити одяг з темного на світлий, а чорний взагалі не надягати, бо його видно найгірше у темряві.

В синьому або блакитному одязі водій бачить пішохода за 17 метрів, в червоному – за 24 метри, у жовтому – за 37 метрів, у білому – за 55, а в одязі зі світлоповертальними елементами – за 130-150 метрів. За такої відстані керманич під час руху може вчасно вас помітити та загальмувати.

Також слід нагадати, що використання у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості світлоповертальних елементів (стрічок, наклейок, жилетів тощо) або одягу, який має такі елементи, не лише корисна порада для пішоходів, але й їхній обов’язок.

Батькам радимо приділити більше уваги дітям і нагадати їм основні правила безпечної поведінки на дорозі, зокрема, що переходити проїжджу частину треба виключно у встановлених для цього місцях, і лише переконавшись, що це безпечно.

Не чекайте, що водій у темряві вас побачить та загальмує у останню секунду. Краще пропустить автомобіль, а потім переходьте дорогу. Або дочекайтеся, що водій сам пригальмує. Будьте відповідальними та не наражайте на небезпеку себе та оточуючих.

Джерело