Патрульные Одессы проверяли как водители реагируют на медиков

Патрульная полиция Одессы и Измаила вместе с бригадами скорой помощи ездили по центральным улицам городов в час пик — они проверяли, как водители реагируют на машины скорой помощи с включенными звуковыми и световыми сигналами. Об этом сообщает пресс-служба патрульной полиции Одесской области.

Всеукраинская профилактическая акция «Внимание! Спецсигнал!» проходит с 29 по 31 июля. Большинство одесситов пропускали карету скорой помощи с включенными сигналами и давали ей возможность свободно проехать по улицам. Но были и ситуации, когда скорую не пропускали — по словам патрульных, водители невнимательно следили за ситуацией на дороге и не замечали спецтранспорт.

Увага Спецсигнал!!! – забезпеч безперешкодний проїзд транспорту швидкої медичної допомоги

Увага Спецсигнал!!! – забезпеч безперешкодний проїзд транспорту швидкої медичної допомогиВони рятують людські життя. У них кожна секунда на вагу золота. Цілодобово лікарі та фельдшери «швидкої» рятують чиєсь життя, а водії «швидких» поспішають на терміновий виклик та везуть дорогами пацієнтів до медичного закладу. Коли на вагах здоров’я та життя людини, кожна секунда зволікання може бути вагомою та привести до незворотних наслідків.З 29 липня по 31 липня на території країни розпочався комплекс профілактичних заходів “Увага! Спецсигнал!”. Мета таких заходів — нагадати учасникам дорожнього руху про необхідність надання переваги в русі спецтранспорту з увімкненими звуковими та світловими сигналами.Патрульні поліцейські Одеси та Ізмаїла разом з бригадами екстреної медичної допомоги виїхали на центральні вулиці міст з найбільшим навантаженням у годину пік та перевірили, як реагують водії на увімкнені проблискові маячки та сирени спецтранспорту.Під час перевірки більшість водіїв з повагою ставились до автомобіля швидкої медичної допомоги з ввімкненими спецсигналами та давали можливість вільного проїзду по вулицях міста. Проте, траплялись випадки коли водії неуважно стежили за дорожньою ситуацією та не одразу помічали спецтранспорт. Так наприклад вчора на перехресті 5-ї станції Великого фонтану, водій автомобіля BMW X6, при наближенні до автомобіля швидкої медичної допомоги Peugeot Boxer з увімкненим проблисковим маячком синього кольору та спеціальним звуковим сигналом, не надав дорогу і не забезпечив безперешкодний проїзд, в результаті чого відбулась дорожньо-транспортна пригода. Тож щоб уникнути таких ситуацій, інспектори нагадували водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та акцентували увагу на можливості жахливих наслідків, коли по причині незабезпечення безперешкодного проїзду, «швидка» не може вчасно надати допомогу. Також, спілкуючись з водіями, поліцейські роздавали наліпки та інформаційні буклети.Закликаємо водіїв завжди пропускати спецтранспорт та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Від цього залежить чиєсь життя!#ПорядокЦеТи #патрульнаполіція #патрульнаполіціяукраїни #патрульнаполіціяодеси #police #patrolpolce #patrolpolceua #od_patrolpolice

Geplaatst door Патрульна поліція Одеської області op Donderdag 30 juli 2020

В таком случае инспектора беседовали с водителями, раздавали наклейки и информационные буклеты. По правилам дорожного движения водитель, который не пропустил спецтранспорт, будет привлечен к административной ответственности по ч. 3 ст. 122. Сумма штрафа составит 510 гривен.

В полиции напоминают, что каждая секунда промедления для спецтранспорта может привести к необратимым последствиям, ведь на кону чья-то жизнь и здоровье.

Что интересно, 29 июля машина скорой помощи попала в ДТП — на перекрестке 5-й станции Большого Фонтана владелец BMW X6 не уступил дорогу скорой с включенным сигналом и проблесковым маячком.