Переважна більшість десятки першого національного рейтингу власників біткоїнів – одесити

Список заможних криптовалютників очолив ексдепутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін. Про це написало видання «Bitcoin Magazine Україна».

Так, лідер рейтингу – Дмитро Палпатін володіє 7 700 BTC (це приблизно 178 млн доларів США станом на 1 лютого). А депутат Одеської районної ради Іван Бойченко, який зайняв друге місце у цьому списку, тримає у віртуальному банку – 5 750 BTC (133 млн доларів).

У трійку лідерів також потрапив народний депутат VIII скликання з Одещини Дмитро Голубов – 4376 BTC (101 млн доларів).

До першої п’ятірки також увійшли народний депутат України та ексголова Одеської облради VII скликання Анатолій Урбанський, який має 4256 BTC (98 млн доларів).

Другу п’ятірку очолив власник транспортної компанії Star Shine Shipping Володимир Кривошея – власник 3 тисяч 493 BTC (81 мільйон доларів), восьмий у рейтингу – колишній депутат Одеської обласної ради Руслан Табунщик, який володіє 1600 BTC (37 млн дол.). У топ-10-ку також увійшли: Валентин Волканов — 1500 BTC (35 млн дол.) та Дмитро Пеструєв з 1318 BTC (30 млн дол.).

Зазначимо, до рейтингу потрапив й відомий бізнесмен Ігор Коломойський, проте, за даними журналістів, він не володіє великою кількістю віртуальної валюти. Згідно з матеріалами британського суду, у його власності знаходиться близько 800 BTC (18 млн доларів).

Загальний обсяг активів у рейтингу – близько 47 000 BTC на суму понад 1 мільярд доларів.

Як пишуть автори публікації, джерелом інформації для рейтингу стали публічні декларації про майновий стан, дані судових реєстрів та інформація від учасників списку.

Джерело